четвъртък, 22 ноември 2012 г.

Какво са направили Омега?


Заслугите на Омега за развитие на часовникарската индустрия са много на брой. През годините компанията се развива и достига световноизвестна слава благодарение на единствените по рода си механизми и дизайн. Омега обръщат специално внимание на спортните модели, които доставят истинско удоволствие на всеки мъж или жена притежаващи поне един такъв.

Олимпийските игри в Лондон тази година имат специално отношение към Омега, защото се навършват осемдесет години откакто за пръв път се използва хронометър представител на марката по време на  мащабното събитие.

След непрестанните иновации, които правят Омега успяват да създадат първата в света независима, преносима и водоустойчива  фотоклетка, която прави дебюта си по време на Олимпийските игри в Лондон през 1943 г.  Това изобретение дава тласък и за създаването на таймер с функция фотофиниш, а той от своя страна достига нечувано до момента търсене в спортните среди.

Състезателното плуване изминава дълъг и труден път относно отмерване на точно време с ръчен хронометър. В помощ на всички съдии и плувци Омега разработват оборудване, което безотказно отмерва постиженията на най – великите плувци в историята.

Омега винаги са били свързани със спорта,  и по малко по – специален начин с леката атлетика. Това е причината, поради която разработките на все по – нови и нови технологии не спират. За отмерване на точно време Омега са били първия избор, както за Олимпийските игри, така и за Европейските първенства и срещите на Диамантената лига. Това са неоспорими факти, които единствено показват колко висок е престижът на часовниците с надпис Омега.

Омега са официалния избор на американската армия през 1918 г. както и единствения избор на НАСА за първия часовник на Луната през далечната 1969 г.  Филмите за Джеймс Бонд нямаше да бъдат това, което са без участието на Омега. Това са часовници от миналото, с утвърдени позиции в настоящето и бъдещето, символ на престиж и качество.
Може да намерите още интересна информация за други марки в онлайн магазина  thetime.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар