неделя, 12 август 2012 г.

Искате скъп часовник - какво трябва да знаем? Част 1


Ако решите да закупите луксозен часовник, вие също ще искате да се уверете, че той ще ви служи добре дълго време. Правилната грижа и поддръжка на часовника ви, ще удължи живота му, и гарантира, че дадените пари ще си струват. Какъв е смисълът в пръскането на куп пари по часовник, като няма да може да му се радвате дълго време.

Всички часовници идват с инструкция за употреба, които трябва да включват обучение за това как да се грижим за часовника си. Всеки часовник е различен, така че обърнете внимание на часовника си и поддръжката му. Разгледайте добре вашата инструкция за употреба, за да зададете правилно въпросите си около часовника и как е правилно да се грижите за него. Някои от часовниците може да има специални инструкции, които трябва да знаете.

Водоустойчив ли е?

При закупуването на часовника не забравяйте да проверите за неговата водоустойчивост. Ако планирате да носите часовника си, докато плувате или се къпете, трябва да се уверите, че си купувате часовник, който може да издържи на тези условия. Марката не гарантира водоустойчивост, независимо колко е голяма, трябва изрично да проверите за модела. Ако пък искате и да се фукате с него по плажа или сте любител на гмурканията, трябва още повече да внимавате при изборът си.

Солена вода също така може да причини много по-голяма повреда, отколкото обикновена вода. Солена вода може да предизвика корозия, така че ако планирате да сте близо до много солена вода, уверете се, че ще издържи на тези условия. Ако вашият часовник е в контакт с повече вода, отколкото може да понесе, не забравяйте да го занесете при лицензиран майстор, който да го погледне. Само специалист ще бъде в състояние да ви каже, степента на вредите, и дали може да се ремонтира или не.


Няма коментари:

Публикуване на коментар